Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde bij onze kliniek in Amsterdam

Esthetische tandheelkunde, ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd, richt zich op het verbeteren van het uiterlijk van het gebit en de glimlach van een persoon. In tegenstelling tot restauratieve tandheelkunde, die gericht is op het herstellen van de functionaliteit van tanden en kiezen, draait esthetische tandheelkunde voornamelijk om het esthetische aspect. Enkele van de veelvoorkomende procedures en behandelingen die onder esthetische tandheelkunde vallen, zijn onder andere:

Tanden bleken:
Het witten van de tanden om verkleuringen en vlekken te verwijderen en een wittere glimlach te creëren.

Facings (veneers):
Dunne, op maat gemaakte schildjes van tandheelkundig materiaal die over de voorkant van de tanden worden geplaatst om onvolkomenheden zoals verkleuringen, scheurtjes, chips of onregelmatigheden te verbergen en de vorm en kleur van de tanden te verbeteren.

Tandheelkundige kronen en bruggen:
Kronen worden gebruikt om beschadigde of verzwakte tanden te herstellen en te versterken, terwijl bruggen worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen en de esthetiek van het gebit te verbeteren.

Tandheelkundige implantaten:
Kunstmatige tandwortels die in de kaak worden geplaatst om ontbrekende tanden te vervangen, waardoor de esthetiek en functionaliteit van het gebit worden hersteld.

Orthodontische behandelingen:
Het rechttrekken van scheve tanden en het corrigeren van andere afwijkingen in de stand van de tanden en kaken, zoals met behulp van beugels of onzichtbare aligners, om een mooiere glimlach te bereiken.

Esthetische tandheelkundige restauraties:
Het gebruik van tandkleurige vulmaterialen zoals composiethars om gaatjes te vullen, tanden te herstellen na beschadiging, of om de vorm, grootte en kleur van tanden te verbeteren.

Al deze behandelingen zijn gericht op het verbeteren van het uiterlijk van het gebit en dragen bij aan een mooiere glimlach en meer zelfvertrouwen bij patiënten.

Wilt u uw gebit mooier maken?

Tandartspraktijk Meer en Vaart - Esthetische behandeling