Kiespijn

Heeft u op dit moment kiespijn, dan belt u ons tijdens onze openingstijden naar 020 610 91 00. Wij zullen u dan altijd proberen te helpen.

Kiespijn is een veelvoorkomende klacht die wordt veroorzaakt door verschillende tandheelkundige problemen. Het kan variëren van een milde, kloppende pijn tot een scherpe, stekende sensatie die constant aanwezig is. Kiespijn kan optreden als gevolg van tandbederf, een ontstoken tandzenuw, een tandbreuk, tandvleesaandoeningen, of zelfs als gevolg van tandenknarsen of kaakproblemen.

De pijn kan verergeren bij het kauwen, bij het consumeren van warme of koude dranken, of zelfs bij blootstelling aan lucht. Vaak gaat kiespijn gepaard met zwellingen rond de aangetaste tand, gevoeligheid voor druk, en in sommige gevallen zelfs koorts.

Het is belangrijk om kiespijn serieus te nemen en niet te negeren, omdat het kan wijzen op een onderliggend tandheelkundig probleem dat behandeling vereist. Als u last heeft van kiespijn, is het raadzaam om zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen voor een grondig onderzoek en een juiste diagnose.

Afhankelijk van de oorzaak van de kiespijn, kan de behandeling variëren. Dit kan het vullen van een gaatje, een wortelkanaalbehandeling, het plaatsen van een kroon, het verwijderen van een tand of andere tandheelkundige procedures omvatten. In sommige gevallen kan de tandarts pijnstillers voorschrijven om de pijn te verlichten totdat de definitieve behandeling kan plaatsvinden.

Het voorkomen van kiespijn begint met een goede mondhygiëne, zoals regelmatig poetsen, flossen en het bijwonen van periodieke tandartscontroles. Door tandheelkundige problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, kunnen veel gevallen van kiespijn worden voorkomen en kan een goede mondgezondheid worden behouden. Heeft u kiespijn en is onze praktijk gesloten? Bel dan naar 020 303 4500 om zo snel mogelijk te worden geholpen.

Tandartspraktijk Meer en Vaart - Kiespijn