Eerste consult

Kennismaking
Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw tandarts. Daarna neemt de tandarts rustig de tijd om samen met u een uitgebreide gezondheidsvragenlijst door te nemen. Ook zal de tandarts u vragen stellen over de geschiedenis van uw gebit en of er momenteel specifieke zorgen of klachten zijn in uw mond.
Na het kennismakingsgesprek voert de tandarts een grondig mondonderzoek uit. Hierbij wordt gekeken naar eventuele gaatjes en andere mogelijke problemen.


Röntgenfoto’s
Na het mondonderzoek zal de tandarts röntgenfoto’s van uw gebit maken, om de situatie tussen uw tanden en kiezen beter te kunnen beoordelen. Deze röntgenfoto’s worden om de twee jaar genomen. Als laatste maakt de tandarts een grote overzichtsfoto om uw kaken volledig in beeld te brengen en om eventuele ontstekingen uit te sluiten. Deze overzichtsfoto wordt elke vijf jaar vernieuwd.

Uitslag
Nadat alle benodigde informatie is verzameld, zal de tandarts de bevindingen met u bespreken. Indien nodig zal de tandarts een behandelplan opstellen. U krijgt dan aan het einde van het gesprek een vrijblijvende begroting mee naar huis.

Tandartspraktijk Meer en Vaart - Eerste behandeling