Beugels

De tandarts zei tijdens uw laatste bezoek dat het tijd is om een beugel te overwegen.  Het is belangrijk om te begrijpen waarom deze aanbeveling is gedaan en wat de mogelijke voordelen zijn. Beugels worden vaak aanbevolen om orthodontische problemen zoals scheve tanden, een onjuiste beet of andere afwijkingen te corrigeren.

Het doel van een beugelbehandeling is niet alleen het esthetisch verbeteren van uw glimlach, maar ook het bevorderen van een gezonde mond en kaak. Een rechte glimlach kan helpen bij het verbeteren van de mondgezondheid door het verminderen van het risico op tandbederf, tandvleesaandoeningen en kaakproblemen op de lange termijn.

Uw eigen tandarts kan een beugel voor u laten maken. Of u gaat naar een orthodontist toe. Dat is een beugeltandarts.

Tijdens een consult zal de orthodontist uw specifieke orthodontische behoeften beoordelen en een behandelplan op maat opstellen. Dit kan het dragen van traditionele slotjesbeugels, keramische beugels, linguale beugels of onzichtbare beugels omvatten, afhankelijk van de ernst van de afwijkingen en uw persoonlijke voorkeur.

Het dragen van een beugel vereist toewijding en geduld, omdat het enige tijd kan duren voordat de gewenste resultaten worden bereikt. Regelmatige controles bij de orthodontist zijn essentieel om de voortgang van de behandeling te volgen en eventuele aanpassingen aan de beugels aan te brengen.

Het is belangrijk om openlijk met uw orthodontist te communiceren over eventuele zorgen of vragen die u heeft met betrekking tot de beugelbehandeling. Samen kunnen jullie werken aan het bereiken van een gezonde en stralende glimlach die u met vertrouwen kunt tonen.

Tandartspraktijk Meer en Vaart - Beugel